Elon Muskot figyelmeztette a hatóság, hogy „nem áll a törvények felett”

Elon Muskot figyelmeztette a hatóság, hogy „nem áll a törvények felett”

Elon Musk egy Space X-sajtótájékoztatón Floridában 2020. január 19-én. Mindig feljebb (Fotó: Reuters/Joe Skipper)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC), az egyik legszélesebb jogkörű piaci szabályozóhatóság bejelentette, hogy „mély aggodalommal” figyeli a Twitternél folyó eseményeket, miután a vállalat személyiségijogi és minőségbiztosítói vezetőit kirúgta az új főnök, Elon Musk (vagy maguk álltak fel).

Ahogy már többször írtunk róla, miután Musk, a világ leggazdagabb embere kénytelen-kelletlen átvette a Twittert (amit 44 milliárd dollárért vett meg, majd megpróbálta meggondolni magát), az utóbbi napokban meglehetősen hektikus lépéseket tett cégvezetőként. Az alkalmazottak jelentős részét kirúgta, és átláthatatlan módon alakítja át a közösségimédia-platform személyiségi jogi, illetve álhírekkel kapcsolatos gyakorlatát.

Az FTC arra figyelmeztette Muskot, hogy „nem áll a törvények felett”. Eközben a tulajdonos legújabban arról tájékoztatta a megmaradt alkalmazottakat, hogy még a Twitter csődje sincs kizárva. A cég eddig sem volt igazán jó üzleti állapotban, de miután Musk vérengzést rendezett az alkalmazottak körében, és a nyilatkozoatait úgy lehetett értelmezni, hogy teljesen szabadjára engedi a platformon az uszítókat, álhírterjesztőket és ezek közös halmazát, az eddigi hirdetők is megrettentek.

Ráadásul a Twitter kék pipával jelzett igazolt személyazonosságú profiljait a bevételszerzés reményében immár havi 7,99 dollárért bárki megszerezheti, ami tovább rombolta a szolgáltatás szavahihetőségét. 

Címkék: Elon Musk, Twitter