Eltűnt a radarról egy román vadászrepülő

Eltűnt a radarról egy román vadászrepülő

A román légierő egyik Mig 21-es gépe (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A román honvédelmi minisztérium jelentése szerint szerda este 20.00 órakor (magyar idő szerint este 7) elvesztette a rádiókapcsolatot az irányítótoronnyal a 86. légibázis MiG 21 Lancer típusú repülőgépe.

A vadászgép légi járőrszolgálatot teljesített Dobrogea felett. A radarok 20.03-kor látták utoljára Konstanca közelében, Cogealac és Gura Dobrogea települések közötti terület fölött. A repülőgép 19.50 körül szállt fel a Mihail Kogalniceanu 57-es légibázisról.

A pilóta és a repülőgép állapotáról egyelőre nincs információ.

Sürgősségi keresési és mentési műveleteket indítottak. Egy IAR-330 Puma helikopter sürgősen felszállt a lehetséges becsapódási területre, és az ISU Dobrogea mentőcsapatai is a területre repültek. A repülőgép 19.50 körül szállt fel a Mihail Kogalniceanu 57-es légibázisról. 

Időközben érkezett a hír, hogy a repülőgép keresésére indult helikopter is eltűnt a radarról, a helyiek tüzet láttak a környéken.