Ennyit a téli álomról: bocsok a hóban

Ennyit a téli álomról: bocsok a hóban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cuki videó jelent meg egy romániai környezetvédelmi szervezet, az ACDB közösségi oldalán (a szervezet neve magyar fordításban: egyesület a biológiai sokszínűség megőrzéséért). A rövid felvételen egy forgalmas út szélén a hóban hempergőző bocsokat látni – miközben a közvélekedés szerint a nagyragadozónak most éppen téli álmot kellene aludnia.

ACDB - Chef mare de joacă pe marginea drumului național...

A Keleti-Kárpátok délkeleti vonulatánál, a Vrancea hegységben készült a felvétel – a civil szervezet szerint a két bocs közelében volt az anyamedve is, és ez különösen veszélyessé teszi a helyzetet, a kicsinyeit védő állat ugyanis nagyon agresszív. A civilek a poszt fölött arra kérik az autósokat, hogy vezessenek óvatosan a térségben és ne etessék a medvéket. 

A felvétel mindenesetre azt jelzi, a tavalyi őszi-év végi igen gyakori medvegázolásokhoz hasonló esetek várhatóan idén is elő fognak fordulni Romániában, még akár a legnagyobb fagyban is.

Címkék: Románia, medve, medvebocs