Erdogannal tárgyalt Orbán, aki elfogadta a török elnök meghívását a szombati beiktatására

Erdogannal tárgyalt Orbán, aki elfogadta a török elnök meghívását a szombati beiktatására

Orbán Viktor és Recep Tajjip Erdogan Brüsszelben 2021. június 13-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök szerda este telefonon tárgyalt Recep Tayyip Erdogan újraválasztott török köztársasági elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Orbán Viktor gratulált az államfőnek a választási győzelméhez. Elmondta: a török választók döntése illetve Törökország stabilitása jó hír egész Európának, hiszen a kontinens számos biztonsági kihívással szembesül, ezért szükség van egy erős és megbízható Törökországra.

Recep Tayyip Erdogan megköszönte a gratulációt, kifejezte készségét a magyar-török kapcsolatok további fejlesztésére, és gratulált születésnapján Orbán Viktornak. „Ezen kívül meghívta őt szombati beiktatási ünnepségére Törökországba, amit a magyar miniszterelnök köszönettel elfogadott” – ismertette Havasi Bertalan.

Emlékezetes, Orbán Viktor már akkor gratulált a török államfőnek, amikor még nem volt hivatalos végeredménye a török elnökválasztás második fordulójának, és Erdogan szűk győzelmét csak nem hivatalos adatok jelezték.