HIRDETÉS
Az Európai Parlament brüsszeli ülésterme 2020. március 10-én (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Az Európai Parlament feltételeket fogalmazott meg, de kész a vétóra is

A jogállamisághoz akarják kötni a kifizetéseket.
Az Európai Parlament brüsszeli ülésterme 2020. április 17-én, amikor a koronavírus-járvány miatt a plenáris ülést videókonferencia keretében tartják meg (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Az EP még bízik a jogállamisági feltételek szigorításában

Két nappal az uniós állam- és kormányfők maratoni ülését követően, amelyen megállapodtak a következő hét éves költségvetés és a helyreállítási alap keretfeltételeiben, az Európai Parlamenten volt a sor, hogy véleményt nyilvánítson.
Orbán Viktor az EU-csúcson (Fotó: a miniszterelnök Facebook oldala)

A kormány sikerről beszél, mások nem engedik el a jogállami feltételt

Az uniós költségvetésről és közös hitelfelvételről hétfőn éjjel született megállapodás óta zajlik a vita arról, hogy ki nyert, ki veszített, mi is van valójában a jogállamisági garanciákkal.
Orbán Viktor és Varga Judit (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Varga Judit szerint ősszel „minden eddiginél gátlástalanabb támadássorozat” jön

Az igazságügyi miniszter hatalmas sikerként értékelte a hét eleji eredményt.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (b) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón 2020. július 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Orbán Viktor győzelemről beszélt Brüsszelben, de nem valószínű, hogy Magyarország több pénzt kap

A miniszterelnök szerint kiharcolta a nagyobb összeget, az ellenzék kudarcot emleget, a szakember pedig úgy véli, a támogatási összeg csökkentése miatt Magyarország feltehetően nem jut majd nagyobb összeghez.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, miután brüsszeli újságíróknak nyilatkozott az Európai Unió csúcstalálkozójának harmadik napján a Leopold parkban 2020. július 19-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Orbán Viktor úgy valósított meg mindent, hogy semmit sem ért el

Szinte mindenki győzelemként beszél az EU-csúcson végül aláírt megállapodásról, különösen Orbán Viktor. De mit is akart elérni a miniszterelnök Brüsszelben és mi jött össze neki? Tények és értékelések.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b) és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke könyökük érintésével üdvözlik egymást az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztató után 2020. július 21-én (Fotó: MTI/EPA pool/Stephanie Lecocq)

EU-csúcs: megszületett a megállapodás, Orbán Viktor elégedett

Elfogadták a 2021 és 2027 közötti időszakra szóló keretköltségvetést és a pénzügyi csomagot.
Angela Merkel német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (b-j) az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozóján (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

EU-csúcs: Az Európai Tanács elnöke szerint lehet megállapodás

Diplomáciai források ugyanakkor szkeptikusak, hiszen a jogállamisági kérdésekről szóló vita még hátravan.
Kövér László Budapesten, 2018. szeptember 26-án (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Kövér László párbeszédet sürget a hollandokkal

Orbán Viktor hétvégén egyenesen arról beszélt, „ha nem lesz megállapodás a költségvetés ügyében, az nem miattam, hanem a holland fickó miatt lesz”.
Angela Merkel, Emmanuel Macron és Orbán Viktor a brüsszeli uniós csúcson 2020. július 18-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Négyszemközti megbeszéléseken puhítják egymást az uniós csúcs résztvevői

A negyedik napon új javaslattal állt elő az Európai Tanács elnöke.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Legolvasottabb