Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Nem szólalhat fel Varga Judit Orbán Viktor helyett az EP-ben

Szerző: | 2020. május 13., 16:19 | EU, Featured

Varga Judit és Vera Jourová (Fotó: Varga Judit Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem szólalhat fel az Európai Parlament csütörtöki ülésén a magyar igazságügyi miniszter – válaszolta az RTL Híradó kérdésére az EP szóvivője. Jaume Duch Guillot szerint a hasonló vitákban az érintett országok kormányfőinek vagy államfőinek szokták megadni a lehetőséget arra, hogy beszéljenek. Miként arra a brüsszeli testület szóvivője emlékeztetett, Orbán Viktor az elmúlt években kétszer is élt ezzel a lehetőséggel, és most is meghívták.

HIRDETÉS - AIP

Ahogy arról a szerdai nap folyamán korábban már lapunk is beszámolt, komoly csörte alakult ki a magyar kormány és Brüsszel között arról, hogy a magyar kabinet részéről ki szólhatna hozzá a magyar koronavírus-törvényt érintő, csütörtök reggelre tervezett EP-vitához. Orbán Viktor miniszterelnök még kedden levélben válaszolt az EP elnökének, David Maria Sassolinak, aki személyesen a magyar kormányfőt hívta meg a testület Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitájára. A magyar miniszterelnök válaszában kifejtette, jelenleg minden erejét és energiáját a járvány elleni védekezés köti le, így a magyar kormány képviseletében Varga Judit igazságügyért és európai uniós ügyekért felelős miniszter tud részt venni a vitában – ahogy azt korábban is jelezték. Orbán Viktor arra is felhívta az EP-elnök figyelmét, hogy az Európai Tanács soros elnöksége képviseletében egy államtitkár lesz jelen.

Varga Judit: Brüsszel hallgassa meg a magyar álláspontot is | Magyar Hang

Az igazságügyi miniszter továbbra is elvárja, hogy Brüsszel biztosítsa a magyar kormánynak a lehetőséget, hogy elmondhassa álláspontját az Európai Parlamentben (EP) a Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitán.

Varga Judit szerdán Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kifejtette, ha már sor kerül erre a vitára, miért nem első reflex az EP részéről, hogy meghívja a magyar kormányt. Egyúttal azt is kifejtette, hogy nincs írott szabály arra, hogy ki képviselje a kormányokat az EP plenáris üléseinek vitáin. Több alkalom volt arra, hogy egy államtitkár képviselt egy országot a hetes cikkely ügyében.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: David Maria Sassoli, EP, Európai Parlament, felhatalmazási törvény, koronavírus-járvány, Orbán Viktor, plenáris vita, túlhatalomtörvény, Varga Judit


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest