Manfred Weber: Európa nem egy bankautomata

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Európa nem egy bankautomata, hanem egy értékközösség – mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője egy videóinterjúban, amelyet többek között a német Süddeutsche Zeitungnak adott.

Mindezt az Európai Unió gigantikus mentőcsomagja és a következő hétéves uniós költségvetés kapcsán fogalmazta meg, megerősítve, hogy ahogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök is szeretné, jogállami normák betartásához kellene kötni a kifizetéseket. A lap hozzáteszi: a magyar és a lengyel kormányok azonban hevesen küzdenek ellene, ami nem csoda, hiszen jelenleg is folyik ellenük eljárás a jogállamisággal kapcsolatban.

Keménynek kell lenni ebben a kérdésben – mondta Weber, aki a bajor CSU politikusa és az Európai Parlament legnagyobb frakciójának vezetője. Hangsúlyozta, hogy vissza kell szorítani a korrupciót, valamint a pazarlást.