Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Donald Tusk: A vétóval zsarolás elbukott

Szerző: | 2020. december 09., 18:18 | EU

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke nagyszebeni találkozójukon az Európai Unió rendkívüli csúcstalálkozójának napján, 2019. május 9-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Néppárt elnöke üzent a párthoz tartozó állam- és kormányfőknek, miután kiszivárgott, hogy német, magyar és lengyel kompromisszum született a vétó visszavonásáról, még a csütörtökön kezdődő uniós csúcs előtt.

HIRDETÉS - AIP

A Bloomberg szerint Jaroslaw Gowin lengyel miniszterelnök-helyettes arról beszélt, egyelőre a magyarok, lengyelek és németek között van meg az alku, ezt még a többi tagállamnak is véglegesíteni kell, de szerinte ez meg fog történni péntekre.

„Az üzenetem az EPP államfőinek és miniszterelnökeinek: a vétóval zsarolás elbukott. Biztos vagyok benne, hogy a ti kemény és világos álláspontotoknak hála meg fogjuk védeni a jogállamiság elvét és minden tagállam polgára elégedett lesz és profitálni fog az új alapokból” – írta Donald Tusk a Twitteren.

Magyarország és Lengyelország már korábban bejelentette, hogy megvétózzák az Európai Unió következő hét évre szóló költségvetését, ezzel együtt a 750 milliárd eurós úgynevezett helyreállítási alapot. Az indokuk az úgynevezett jogállamisági mechanizmus elutasítása volt, mert a két ország nem fogadta el, hogy kritériumokhoz kössék az uniós kifizetéseket.

A magyar ellenzéki pártok úgy kommentálták a vétó elmaradását, hogy Orbán Viktor alulmaradt.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: donald tusk, Európai Néppárt, Európai Unió, jogállamiság, vétó


Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán Viktor Facebook-oldalára tettek fel egy rajzfilmes eszközökkel operáló, győzelmi zenei aláfestésű videót, amelyben azt írják, hogy be van oltva 3,5 millió magyar ember (legalább egyszer, ami nem jelent teljes védelmet – de ezt csak mi tesszük hozzá), így...

NER típusú találkozások

NER típusú találkozások

Talán csak a magyar közélet járványszerűen terjedő (politikai) paranoiájának mellékhatása, de mostanában gyakran eljátszom a gondolattal, hogy miként jellemezném az Orbán-rendszert egy véletlenül a bolygónkra tévedő földönkívülinek.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest