Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Orbán Viktor: A nyerő lapok a mi kezünkben vannak

Szerző: | 2020. december 09., 22:45 | EU

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök egy lengyel televíziónak nyilatkozik Varsóban 2020. december 8-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A holnapi tárgyalásokra a lehető legjobb állapotban készül a magyar delegáció, mi úgy érezzük, hogy a nyerő lapok a mi kezünkben vannak. Reméljük, holnap szép napunk lesz – fogalmazott Orbán Viktor csütörtök esti Facebook-videójában, miután Brüsszelbe érkezett.

HIRDETÉS - AIP

Mint mondta, folyamatosan zajlanak a háttérmegbeszélések a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozó előtt. Említés szintén szólt arról, hogy hallotta, hogy kiszivárogtak dokumentumok a német-lengyel-magyar kompromisszumos tervezetből.

Orbán Viktor megérkezése után annyit posztolt a Facebook-oldalán szerda este, hogy „Brüsszel. Fel, győzelemre.” Indulás előtt pedig D-napként írt az uniós csúcsról.

Szerda délután írta meg a Bloomberg, hogy Lengyelország és Magyarország kompromisszumot kötött Németországgal a vétójuk visszavonásáról. Cserébe viszont a jogállamisági feltételrendszer alkalmazását felfüggesztik addig, amíg az Európai Bíróság meg nem állapítja, hogy összefér-e a jogszabály az uniós joggal, ám ez elhúzódhat, és kétéves bírósági eljárást is magával vonhat. A megállapodásról a csütörtökön kezdőd EU-csúcson szavaznak az állam- és kormányfők.

A kormánypárti politikusok győzelemként értékelték a kiszivárgott tervezetet. Az ellenzéki pártok szerint Orbán Viktor veszített, több EP-képviselő úgy látta, néhány hónapon belül dönthet az Európai Bíróság az ügyben. Jávor Benedek és Hadházy Ákos viszont úgy látja, hogy a magyar miniszterelnök nagyjából fellélegezhet a következő két évre.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Európai Unió, Orbán Viktor, uniós csúcs, vétó


NER típusú találkozások

NER típusú találkozások

Talán csak a magyar közélet járványszerűen terjedő (politikai) paranoiájának mellékhatása, de mostanában gyakran eljátszom a gondolattal, hogy miként jellemezném az Orbán-rendszert egy véletlenül a bolygónkra tévedő földönkívülinek.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest