Elkapta a koronavírust a portugál elnök

Elkapta a koronavírust a portugál elnök

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megfertőződött koronavírussal Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök, eddig nincsenek tünetei – közölte az államfői hivatal az MTI tudósítása szerint.

Kedden Rebelo de Sousa eredetileg egy elnökjelölti vitaműsoron vett volna részt, illetve egészségügyi szakértőkkel beszélte volna meg a koronavírus-járvány miatt szerdán bejelenteni tervezett karantén részleteit.

Az államfői hivatal szerint Rebelo de Sousa időközben lemondta közszerepléseit és tájékoztatta António Costa miniszterelnököt valamint Marta Temido egészségügyi tárcavezetőt a helyzetről.

A hivatal közölte, hogy az államfő önkéntes karanténba vonul hivatalos lisszaboni rezidenciáján. Portugáliában november 9. óta van érvényben egészségügyi veszélyhelyzet, de a karácsonyi ünnepekre enyhítettek a korlátozásokon, majd az év végére ismét szigorítottak. A mintegy tízmillió lakosú dél-európai országban eddig 489 293 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 7925-en elhunytak a kórban.