Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Liberális bírálat a nemzeti kisebbségek védelmének elutasítása miatt

Szerző: | 2021. február 07., 11:30 | EU, Magyar Hang Plusz

Irena Joveva (Fotó: www.irenajoveva.si)

Jelentés készül az Európai Parlamentben arról, hogyan érhetnek el a döntési fórumokig állampolgári kezdeményezések. A kérdésről a dokumentum készítőjével a szlovén Irena Joveva liberális képviselőjével beszélgettünk.

HIRDETÉS - AIP

A téma azért merült fel ismét, hiszen az Európai Bizottság nemrég úgy döntött, hogy nincs szükség jogalkotásra a nemzeti kisebbségek vagy kisebbségi nyelvi közösségek tagjainak védelme érdekében. A Minority SafePack nevű kezdeményezés keretében több mint 1,3 millió aláírást gyűjtöttek össze a szervezők, támogatta őket az Európai Parlament többsége is, de javaslataikról azt mondta az uniós testület, hogy az elmúlt években már megfelelő védelmet nyújtottak ezeknek a kisebbségeknek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Irena Joveva lapunknak arról beszélt, az uniós intézmények nem engedhetik meg maguknak, hogy elveszítsék az európai polgárok bizalmát, mivel ez komoly veszély és esélyt ad az euroszkepticizmus terjedésének. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy az Európai Bizottságnak ez a nem-cselekedete nem fogja visszatartani az európai polgárokat attól, hogy gyakorolják kezdeményezési és cselekvési jogukat.

A képviselővel készült teljes interjúnkat elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Európai Bizottság, Európai Unió, Irena Joveva, kisebbségvédelem, minority safepack


Pin It on Pinterest