Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A jövő héten dől el a Johnson & Johnson vakcinájának sorsa az unióban

Szerző: | 2021. március 02., 20:58 | EU

Az új koronavírus ellen a Johnson and Johnson amerikai vállalat által kifejlesztett egykomponensű oltóanyag első dobozait készítik elő kiszállításra a McKesson cég elosztóközpontjában, a Kentucky állambeli Shepherdsville-ben 2021. március 1-jén. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) február 27-én hagyta jóvá a Johnson and Johnson szérumának vészhelyzeti alkalmazását az új típusú koronavírusos megbetegedések megelőzésének érdekében. MTI/EPA/AP pool/Timothy D. Easley

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) március 11-én hoz döntést arról, hogy feltételes forgalmazásra ajánlja-e a Johnson & Johnson amerikai gyógyszergyár koronavírus-elleni egykomponensű védőoltását – közölte Twitteren az amszterdami székhelyű uniós szervezet.

HIRDETÉS - AIP

A vállalat február közepén adta be a vakcina forgalomba hozatalára vonatkozó hivatalos kérelmét az EU gyógyszerfelügyeleti testületéhez.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (FDA) szakértői bizottsága vasárnap hagyta jóvá a vakcina alkalmazását. Az amerikai szakemberek szerint az oltóanyag lefagyasztás nélkül is szállítható és tárolható, illetve 85 százalékos hatékonysággal akadályozza meg a vírus okozta betegség súlyos szövődményeinek kialakulását.

Az Európai Bizottság az EMA ajánlásának birtokában adhatja meg a feltételes forgalomba hozatali engedélyt a vakcina európai alkalmazására. Az EMA ezidáig a német BioNTech és az amerikai Pfizer, a szintén amerikai Moderna, valamint az Oxfordi Egyetem és a brit-svéd AstraZeneca vállalat által kifejlesztett vakcinákat ajánlotta feltételes forgalomba hozatalra. (MTI)

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Európai Gyógyszerügynökség, Johnson & Johnson, koronavírus, koronavírus-oltás


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest