Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Mi lesz a Fidesszel? Az Európai Néppárt vezetése közbelépett

Szerző: | 2021. március 02., 07:34 | EU

Manfred Weber és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb csavar történt hétfő este a Fidesz és az Európai Néppárt az utóbbi időben igencsak viharos kapcsolatában.

HIRDETÉS - AIP

Lapunk is beszámolt róla, hogy az Európai Néppárt frakciójában úgy módosítanák a saját szabályaikat, amely alapján lehetővé válik a csoportos kizárás és felfüggesztés. Ráadásul ha olyan párt tagjairól kéne dönteni, amelyet már vagy kizárt, vagy felfüggesztett a pártcsalád, ebben az esetben a határozathozatalhoz elegendő lenne a szavazatok egyszerű többsége. Épp ilyen párt a Fidesz, amelynek a tagságát a néppártban két éve felfüggesztették. A pénteken beterjesztett javaslatról szerdán szavaznának.

A hírre reagálva Orbán Viktor levelet írt Manfred Webernek, melyet így fejezett be: „Ezúton tájékoztatom frakcióvezető urat, hogy amennyiben az elnökség és a nemzeti delegációvezetők február 26-i találkozóján elfogadott rendelkezéseket szavazásra bocsátják és meg is szavazzák, úgy a Fidesz elhagyja a képviselőcsoportot.”

Ezt követően a Néppárt vezetése hétfőn belenyúlt a javaslatba. Egy pontban komoly gesztust tettek a Fidesznek: míg a 26-i változat szerint feles többséggel ki lehetett volna rakni egy pártot a frakcióból, addig az új változat szerint ehhez már kétharmad kellene – írja a 444. Így már nem a február 26-i javaslatról fognak szavazni, vagyis a Fidesznek nem kell kilépnie akkor sem, ha elfogadják, a párt kizárásához pedig kétharmad kellene, ami viszont nehezebben jön össze.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Európai Néppárt, Fidesz


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest