Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A Fidesz EPP-tagságának megszüntetését javasolja a bajor CSU elnöke

Szerző: | 2021. március 06., 09:41 | EU

Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök sajtóértekezletet tart Berlinben 2020. szeptember 29-én (Fotó: MTI/EPA/Pool/Clemens Bilan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz európai néppárti tagságának megszüntetését javasolta a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke egy szombaton ismertetett nyilatkozatában. Markus Söder pártelnök, bajor tartományi kormányfő a Süddeutsche Zeitung című lapnak kifejtette, hogy a Fidesz az európai jobboldal újjáépítéséről szóló bejelentésével „végképp búcsút mondott az EPP-nek”, és a pártcsalád „kereszténydemokrata értékeinek és alapvetéseinek”.

HIRDETÉS - AIP

– Ezért minden harag nélkül pontot kell tenni a történet végére. Nem szabad „a végtelenségig meghosszabbítani” a Fidesz EPP-tagságának felfüggesztését, hanem „szét kell válnia útjainknak” – mondta a német Kereszténydemokrata Unió, a CDU testvérpártjának vezetője. Söder hangsúlyozta, hogy az államközi kapcsolatok szintjén természetesen továbbra is együtt kell működni Magyarországgal, „de a pártoknak a maguk útján kell járniuk”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

– Az EPP „a polgári közép pártja, és nem jobboldali párt”, így „egyszerűen nincs többé barátságos párt-lakóközösség” a Fidesszel. Különben pedig a Fidesz tagsága körüli „végtelen huzavona” árt az EPP-nek, „a hitelességünk forog kockán” – mondta az MTI által is idézett Markus Söder.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: CSU, Európai Néppárt, Fidesz, Markus Söder, Németország, pártpolitika


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest