Egy belga tévé bemutatta a rendőri akció videóját, ahol Szájer József lebukott

Egy belga tévé bemutatta a rendőri akció videóját, ahol Szájer József lebukott

Szájer József európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Terror Háza Múzeumban tartott ünnepségen, ahol átvette a Petőfi-díjat, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését 2019. december 2-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy tévétársaság éppen rendőrökkel akciózott, amikor tavaly novemberben egy riasztás során elfogták Szájer József fideszes EP-képviselőt is, aki egy csatornán menekült egy illegális partiról – írja a Hvg.hu.

A belga VTM televíziós csatorna csütörtökön este mutatja be azt a riportot, amelyben állításuk szerint többek között Szájer Jószef fideszes politikus elfogása is látható, aki tavaly november végén egy illegális szexpartiról menekült el egy ereszcsatornán, azonban az utcán pont az egyik érkező rendőrjárőrrel találkozott.

Mint a Hvg.hu írja, a filmből kiderül, hogy az utcán elfogott férfira a rendőrök figyelmét egy járókelő hívta fel, aki látta, hogy az illető lemászott az ereszen és azt gondolta, hogy egy tolvajjal van dolga. Ezekkel a rendőrökkel volt a csatorna stábja is, amelynek filmjéből már bemutatott egy előzetest a Het Laatste Nieuws.

Hogy pontosan mi hangzik el az előzetesben, azt az alábbiakban olvashatják:

A bejátszás szerint ez volt a koronavírus-járvány alatti leghíresebb rendőri akció: az első képeken az látszik, ahogy két rendőr épp letartóztat egy férfit az utcán. Ő Szájer József. Egy ott lévő személy felháborodottan mondja, hogy betörő, de aztán kiderül, a rendőrök egymás közötti beszélgetése után, hogy az ötödikről mászott le, a szexpartiról.

Egy rendőrnő közben franciául azt magyarázza egy ott lévőnek, hogy a szexbuliból jön, ami tilos, ezért el akart menekülni. Ezután megkérdik Szájer Józsefet: Beszél-e franciául, uram? Egy másik rendőr erre azt mondja, az angolja jobb.

– Miért mászott ki az ablakon? – kérdi tőle egy rendőr. Mert így kellett tennem - felete a magyar politikus. Egy egyenruhás ezt követően jelenti, ki ez, hogy fogták el. Ekkor jött egy járőrkocsi, majd koronavírus-tesztet végeztek rajta, aztán azonosították. A tévés narrátor mindezt úgy kommentálta: Ez igaz, a csávó politikus, és tényleg az ablakon meg az ereszen át menekült.

A bejátszásban mutatják az épületet: ez az első emeleti brüsszeli lakás az, ahol 27 férfi jött össze. A résztvevők közt európai parlamenti képviselő, Szájer József, valamint több EP-munkatárs meg egy ápoló, aki egy kórház internzív osztályán dolgozik. Majd hozzáteszik: Ő Szájer József, Orbán Viktor kormányfő bizalmasa.

Ezután újra az elfogásról mutatnak képeket. „A legtöbbükön már nem vagy alig volt ruha” – mondja a narrátor, és távolságot sem tartottak, teszi hozzá. „Kér mentőt?” – kérdik Szájertől. Nem, nem kell, jön a válasz. Majd jelezték a fideszes EP-képviselőnek, hogy érkezik egy járőrkocsi, és elviszik, hogy igazolja magát. Az egyenruhások a bejátszásban még beszélnek picit a szemtanúval, elmondják neki, hogy buli volt, nem rablás, és megközönik a segítségét.

A következőkben azt látjuk, amint mennek a lakásba a rendőrök. A narrátor közben arról beszél, hogy kihívták őket hangoskodás miatt. Ekkor jön ki az ápoló, rá mérgesek a rendőrök nagyon. Kérdik: „Ki az ápoló? Na, és jó volt? Igen, jó volt, mit mondjak? Már mondtam a kollégájának is.” – De hát hogy képzelte, negyvenen egy lakásban! – méltatlankodik az egyik rendőr, hozzátéve azt is: emberéletekkel játszik! „Igen, igaza van” – válaszol minderre az ápoló. – Akkor ébredjen fel, térjen észhez! – mondja az egyenruhás.

A bejátszásban azt is ltászik, amint jön integetni egy félig meztelen ember, akinek rendőrök azt mondják: „Jól van uram, elég lesz… Ha így kijön, szeméremsértést követ el.” Bemennek. „Hányan vannak?” Azt egyik férfi azt kérdezi, hol van a házkutatási engedély. A rendőrök jelzik neki, hogy rajtakapták, úgyhogy ilyenkor joguk van bejönni. A film végén egy rendőr beszél. Tizenöt éve szolgál írják róla. „Felháborító, hogy a többi ember betart mindent szabályt, alig találkoznak, ezek meg tesznek rá, és ilyen bulikat tartanak” – mondja.

A végén a narrátor még elmagyarázza, hogy Szájer József ügye nagyot szólt Magyarországon és külföldön is. Hozzáteszik egyúttal, hogy ő egyike azon politikusoknak, aki amúgy a melegházasság ellen van.