Kovács Zoltán: Csak biztonságos és hatékony vakcinával oltanak Magyarországon

Kovács Zoltán: Csak biztonságos és hatékony vakcinával oltanak Magyarországon

Kovács Zoltán (Fotó: Facebook/V4NA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarországon csak olyan vakcinával lehet oltani, amelyet a szakemberek biztonságosnak, hatékonynak találtak és engedélyeztek – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán a Facebook-oldalán.

Kovács Zoltán bejegyzése szerint miközben az egész világon tombol a koronavírus-járvány harmadik hulláma, a nemzetközi sajtó és néhány külföldi politikus „állandó késztetést érez arra, hogy kritizálja” a magyarországi vakcinabeszerzést. – Clément Beaune francia európai ügyekért felelős államtitkárnak is „sikerült beállnia a sorba”, amikor legutóbbi interjúiban kifejtette: Magyarország „kettős játékot” játszik azzal, hogy keleti vakcinákat is beszerez – írta Kovács Zoltán.

Az államtitkár kiemelte: a keleti vakcinákra Brüsszel elhibázott beszerzése miatt volt szükség. – A „kettős játéknak” köszönhetően pedig ma Magyarországon már több mint 2,5 millió ember kapta meg az első oltását, lakosságarányosan pedig csaknem kétszer annyi embert oltottak be, mint Franciaországban – jegyezte meg Kovács Zoltán.