Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Magyarország ezúttal a Kínával szembeni kiállást vétózta meg

Szerző: | 2021. április 16., 14:29 | EU, Külföld

Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping (Fotó: Reuters/Ueslei Marcelino)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oroszország után most Kínát védte be Magyarország, megvétózva az Európai Unió közös kiállását – közölte a Reuters. Az EU tagállamai a kínai nemzetbiztonsági törvénnyel szemben szólaltak volna fel, Magyarország viszont arra hivatkozott, hogy az uniónak már így is sok vitája van Kínával.

HIRDETÉS - AIP

A szóban forgó nemzetbiztonsági törvény szigorú korlátok közé szorítja a hongkongiak jogait: Kína bírókat delegálhat a bíróságaikra, erőszakszervezeteik pedig irodákat nyithatnak Hongkongban. Az elszakadási törekvéseket a törvény erejével üldözik, és – amint a 444 felidézte – Facebook-posztok miatt is vittek már el embereket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Márciusban három évtized után először hozott az unió szankciókat Kínával szemben az emberi jogok megsértése miatt. Négy kínai személy ellen beutazási tilalmat vezettek be, illetve befagyasztották a vagyonukat. Mindezt azok után, hogy Kína üldözi a kisebbségi ujgurokat, munkatáborba záratja őket, sokakat elszakítva a családjuktól. Szijjártó Péter ugyanakkor a szankciókkal nem értett egyet, azokat értelmetlennek és károsnak nevezve. Kína válaszlépésként egyébként uniós állampolgárokat tiltott ki, a saját bejelentése szerint például a momentumos EP-képviselőt, Cseh Katalint.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Hong Kong, Kína, Szijjártó Péter


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest