Erős földrengés volt Ausztriában, 25 kilométerre a magyar határtól

Erős földrengés volt Ausztriában, 25 kilométerre a magyar határtól

Földrengés A kép illusztráció (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Erős földrengés volt keddre virradó éjszaka az alsó-ausztriai Bécsújhely térségében, a magyar országhatártól mintegy 25 kilométerre. A helyi meteorológiai és földtani szolgálat szerint 0 óra 57 perckor 4,3-as erősségű földrengést mértek. A földmozgást Bécsben és Sankt Pöltenben is érezték, károkról egyelőre nem érkezett hír.

Süle Bálint, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa az MTI-nek az mondta, hogy a hét kilométeres mélységben keletkezett, 4,3-as magnitúdójú földrengést Magyarországon is érezni lehetett.

Március végén szintén volt egy földrengés Bécs közelében, az olvasók szerint akkor még Sopronban is érezni lehetett. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szerint az a rengés 8 kilométeres mélységben történt, az epicentrum nagyjából 30 kilométerre volt a magyar-osztrák határtól.