Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Von der Leyen: Az európaiak egynegyede már megkapta az oltás első adagját

Szerző: | 2021. május 04., 19:07 | EU

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének találkozója az Európai Bizottság épületében Brüsszelben 2021. április 23-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre gyorsabban halad a koronavírus elleni oltások beadása az Európai Unióban, az európaiak egynegyede már megkapta a vakcina első adagját – közölte Ursula von der Leyen Twitter-üzenetében kedden.

HIRDETÉS - AIP

Az Európai Bizottság MTI által is idézett elnöke kiemelte: az oltási kampányoknak köszönhetően ez idáig 150 millió védőoltást adtak be az Európai Unió tagországaiban. „Elegendő vakcina áll rendelkezésre azon célkitűzés megvalósításához, hogy július végéig az Európai Unió felnőtt lakosságának 70 százalékát beoltsák a koronavírus ellen” – tette hozzá Ursula von der Leyen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az Európai Bizottság nemrégiben arról tájékoztatott, hogy a gyógyszergyártóknak az unió területén található 53 gyártóüzeme képes arra, hogy az év végéig akár 3 milliárd adag oltóanyagot készítsen a koronavírus ellen. Azt is közölték, hogy az oltóanyag-ellátás felgyorsult, decemberben 5 millió adag vakcina került a tagállamokba, januárban 14 millió, februárban 28 millió, márciusban pedig további 60 millió adag oltóanyag állt az európaiak rendelkezésére.

Hozzátették, az Európai Unió ez idáig mintegy 2,6 milliárd adag oltóanyag beszerzésére kötött szerződést, illetve hamarosan újabb szerződést köt a Pfizerés a BioNTech vállalatokkal 1,8 milliárd adag oltóanyag beszerzéséről.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Európai Bizottság, Európai Unió, koronavírus-oltás, Ursula von der Leyen, von der


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest