Ezért nevettek az orosz külügyminiszteren egy indiai konferencián

Ezért nevettek az orosz külügyminiszteren egy indiai konferencián

Az orosz Állami Duma által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter beszél a parlamenti alsóház, az Állami Duma plenáris ülésén Moszkvában 2023. február 15-én (Fotó: MTI/EPA/Orosz Állami Duma)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Körbejárta a világsajtót az a felvétel, amelyen Szergej Lavrov orosz külügyminisztert nevetik ki egy indiai konferencián. Lavrovtól azt kérdezte az egyik résztvevő, hogyan hatott a háború az orosz energiastratégiára, és hogy az ország a jövőben Ázsia felé fordul-e.

A G20-ak külügyminiszteri csúcsának hallgatósága, vagyis diplomaták, üzletemberek, akadémikusok akkor törtek ki a videófelvételen is jól hallható nevetésbe, amikor a külügyminiszter így kezdte válaszát: „Tudja, a háború, amelyet próbálunk megállítani, és amelyet ellenünk indítottak, az ukránokat használva...”. A kitörő kacagás valamelyest megakasztotta Lavrovot, majd azzal folytatta, hogy természetesen ez hatással volt Oroszország politikájára.

A videó többek között itt tekinthető meg: