Fegyvertilalmat sürgetett az amerikai elnök a Colorado Springs-i halálos lövöldözés nyomán

Fegyvertilalmat sürgetett az amerikai elnök a Colorado Springs-i halálos lövöldözés nyomán

Az áldozatok emlékére virágot tesz le egy férfi a helyszín közlében, Colorado Springsben 2022. november 20-án, miután az éjjel egy 22 éves férfi lőfegyverével tüzet nyitott egy homoszexuálisok látogatta bárban. A támadó öt embert megölt, tizennyolcat megsebesített, mielőtt a vendégek lefegyverezték, majd a erndőrök őrizetbe vették (Fotó: MTI/AP/The Gazette/Parker Seibold)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A támadó fegyverek betiltását sürgette az amerikai elnök a Colorado állambeli lövöldözés nyomán, amelyben egy fegyveres öt embert megölt és mintegy 25 embert megsebesített egy éjszakai LMBTQ-szórakozóhelyen Colorado Springsben.

Joe Biden a Fehér Ház internetes oldalán megjelent közleményben azt írta, hogy a fegyveres erőszak változatlanul kiemelt módon érinti az LMBTQ-közösséget, és ez a fenyegetés növekszik, különösen a transznemű nők ellen. „Meg kell szüntetni az egyenlőtlenségeket, amelyek hozzájárulnak az LMBTQ-emberek elleni erőszakhoz” – áll az MTI által is idézett elnöki közleményben. Biden szerint az idén életbe lépett, a fegyverviselést szigorító, fegyverbiztonságról szóló törvény három évtizede a legjelentősebb ilyen jogszabály, de többet kell tenni a támadó fegyverek betiltásának törvénybe iktatásával.

Colorado Springsben vasárnapra virradóan nyitott tüzet a támadó a klub vendégeire egy puskából. A 22 éves támadót, aki jelenleg kórházban van, a szórakozóhely vendégei tartóztatták fel.