Fehéroroszország és Oroszország közös hadgyakorlatot rendez februárban

Fehéroroszország és Oroszország közös hadgyakorlatot rendez februárban

Vlagyimir Putyin orosz (b) és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök hokimezben ül a lelátón a Putyin kezdeményezésére 2011-ben megalakult Éjszakai Jégkorongliga (Night Hockey League, NHL) egyik barátságos mérkőzésén a Szentpétervár közelében fekvő Sztrelnában 2021. december 29-én. (MTI/AP/Pool BelTA/Andrej Sztasevics)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közös hadgyakorlatot rendez februárban Oroszország és Fehéroroszország – közölte Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök hétfőn. A Szövetségi Eltökéltség – 2022 fedőnevű manőverek pontos időpontját még nem határozták meg, de minden más részletét már egyeztették az orosz féllel – mondta el Viktor Hrenyin fehérorosz védelmi miniszter.

Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország köztársasági elnöke szerint a hadgyakorlatokat az ország nyugati és déli határai mellett kell tartani, az országgal szemben álló, általa nem pontosított nyugati és déli erőkre való tekintettel. Fehéroroszország nyugati szomszédai a NATO-hoz tartozó balti államok, délen pedig az ország Ukrajnával határos.

Az elnök emlékeztetett arra, hogy decemberben megállapodott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az orosz-fehérorosz Szövetségi Állam nyugati határainál és déli szárnyán rendezendő, előre nem tervezett hadgyakorlat megrendezéséről. Lukasenka elnök azzal vádolta Ukrajnát, hogy csapatösszevonásokat hajtott végre a fehérorosz határ közelében, Lengyelországot és a balti országok pedig azzal, hogy 30 ezer katonát állomásoztatnak a fehérorosz határ túloldalán.

(MTI)

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Apokalipszis, Eurovízió, cancel culture