Ferenc pápa egészsége fokozatosan javul

Ferenc pápa egészsége fokozatosan javul

Ferenc pápa felovassa Urbi et Orbi-beszédét. Fotó: vatican.va

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fokozatosan javul Ferenc pápa egészsége azután, hogy légzőrendszeri fertőzéssel kórházba került – számolt be róla a The Guardian. Szóvivője, Matteo Bruni csütörtöki közleménye szerint folytatják az eltervezett kezelést, a pápa pedig egyre jobban van. „A mai reggeli után elolvasott néhány újságot, aztán visszatért a munkához. Ebéd előtt elvonult a szobája kis kápolnájába, ahol imádkozott és magához vette az oltáriszentséget”. Bruni elmondása szerint előzőleg a pápa egy nyugodt éjszakát töltött a kórházban.

A nyolcvanhat éves Szentatyát légzési nehézségekkel és mellkasi fájdalommal szállították be a római Gemelli-kórházba. A különböző tesztek kizárták a koronavírus-fertőzést, a tüdőgyulladást és a szívproblémákat. Azt egyelőre nem tudni, a tavaly óta a térdével is küszködő pápát mikor engedhetik ki a kórházból, valamint hogy képes lesz-e ellátni a feladatait a nagyhéten.

Ferenc pápa a hónap elején ünnepelte a pápaságának tizedik évfordulóját. A Guardian megjegyzi azt is, hogy húszas éveiben Argentínában még eltávolították a tüdeje egy részét. Ugyanakkor a Szentatya a nyolcvanas éveiben is jól bírja, múlt hónapban Afrikában járt, minden nap teljes programja van.