Ferenc pápa tovább támogatja a pedofília elleni harcot

Ferenc pápa tovább támogatja a pedofília elleni harcot

Ferenc pápa

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, a katolikus egyházfő nagyon komolyan veszi a pedofília elleni küzdelmet a papság sorain belül. Ferenc pápa a vatikáni híradások szerint elfogadta Philip Edward Wilson, az ausztráliai Adelaide érsekének lemondását, miután az ausztráliai bíróság 12 év börtönre ítélte az érseket a papi pedofília eltitkolása miatt – írja az MTI. Ennek azért is van jelentősége, mert 1927 óta most először fosztottak meg bíborost címétől. Az ítélet szerint a hetvenes évektől tudott egy paptársa által elkövetett szexuális visszaélésekről, amelyeknek többek között ministráló gyerekek voltak az áldozatai.

Lemondását azután nyújtotta be Philip Edward Wilson érsek Ferenc pápának, hogy Malcolm Turnbull ausztráliai miniszterelnök, továbbá az ausztrál püspökök és papok szervezete (NCP) is a távozását szorgalmazta a pápától. A Szentszék szűkszavú közleményben jelentette be a változást, és a bíróság augusztus 14-én dönt arról, hogy a jelenleg még szabadlábon levő és súlyos beteg 67 éves érseknek börtönben vagy házi őrizetben kell letöltenie büntetését. E

A szintén ausztráliai Melbourne bíróságán kell védekeznie George Pell bíborosnak, akit azzal vádolnak, hogy tudomása volt a hetvenes években papok által elkövetett pedofil erőszakról, de eltussolta ezeket. Pell bíboros 2014 óta a vatikáni pénzügyi reformokért felelős Gazdasági Titkárságot vezette, ebből a tisztségéből a pápa ideiglenesen felfüggesztette.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.