Fiona hurrikán: Kanada történetének legszörnyűbb viharára készül

Fiona hurrikán: Kanada történetének legszörnyűbb viharára készül

A Fionahurrikán a kanadai partoknál (Fotó: Canadian Hurricane Centre/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a Fiona hurrikán az utóbbi néhány órában valamelyest veszített erejéből, amikor az elkövetkezőkben partot ér Kanadában, az ország történetének egyik legpusztítóbb vihara lehet. 

A vihar péntek este hivatalosan poszttrópusi ciklonná minősült át, de így is hurrikán erősségű szeleket, magas hullámokat és esőzést hozhat Kanada atlanti-óceáni partvidékére – figyelmeztetnek a meteorológusok. 

a Fiona pénteken jelent meg 4-es erősségű viharként, de azóta 2-es erősségűre mérséklődött. Helyi idő szerint szombat reggel fog partot érni. A viharjelző szolgálat arra figyelmeztet, hogy a hasonló viharok súlyos károkat szoktak okozni az infrastruktúrában.

A Fiona pénteken több mint egy millió embert vágott el az áramszolgáltatástól Puerto Ricóban. A Kanadai Hurrikánközpont illetékese szerint a Fionában megvan a potenciál, hogy Kanada legsúlyosabb vihara legyen. 

Címkék: Kanada, fiona hurrikán