Fölényes győzelmet aratott Sebastian Kurz pártja

Fölényes győzelmet aratott Sebastian Kurz pártja

Orbán Viktor és Sebastian Kurz 2018. január 30-i bécsi találkozójuk végén elhagyja a sajtótájékoztató helyszínét (Fotó: Reuters / Heinz-Peter Bader)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az exit pollok szerint fölényes győzelmet aratott az előre hozott osztrák parlamenti választáson a Sebastian Kurz vezette Osztrák Néppárt (ÖVP). A voksok 37,2 százalékát szerezhette meg – írja a HVG.

A második helyen a szociáldemokraták (SPÖ) végeztek 22 százalékkal, a korábbi koalíciós kormánypárt, a Szabadságpárt (FPÖ) viszont csak 16 százalékot ért el. A zöldek jelentősen megerősödtek és 14,3 százalékot szereztek.

Kurz már koalíciós partnerét keresi | Magyar Hang

Sebastian Kurz pártelnöknek most egyedül az okozhat fejfájást, hogy melyik erőt vonja be még a koalícióba.

Az előre hozott választást azután írták ki, hogy Kurz koalíciós partnere, a Szabadságpártot vezető Heinz-Christian Strache belebukott egy kiszivárgott videó okozta botrányba és felbomlott a kormánykoalíció. A felvételen ugyanis a politikus arról beszélt egy magát orosz milliárdosnak valló nővel, hogyha az orosz befektető megveszi és Strache pártja szolgálatába állítja az egyik legnagyobb osztrák bulvárlapot, akkor cserébe állami közbeszerzéseket fog kapni.