Sky News: Fontos beszédre készülhet Vlagyimir Putyin

Sky News: Fontos beszédre készülhet Vlagyimir Putyin

Vlagyimir Putyin orosz elnök online megbeszélést folytat Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel a közös szövetségi állam legfelsőbb államtanácsának ülése alkalmából Szevasztopolból 2021. november 4-én (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Mihail Mecel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendkívül fontos, „nagyon izgalmas” beszédre készül orosz médiaközlések szerint pénteken Vlagyimir Putyin – írta meg a Sky News.

Az orosz elnök a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon (SPIEF) fog felszólalni, azt viszont egyelőre nem tudni, miről. A téma persze kitalálható, nyilvánvaló módon érinteni fogja a háború kérdését, illetve az orosz és nemzetközi gazdasági helyzetet, az Oroszországgal szembeni szankciókat.

A fórumon általában részt szoktak venni az orosz üzleti élet jeles szereplői, ahogy vezető politikusok is, de persze kérdés, ez alkalommal hányan fognak elmenni. A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov szerint bizonyos nyugati tisztségviselőkre nyomást gyakoroltak, ezért nem fognak elmenni a rendezvényre. Hogy pótolják őket, kisebb államok képviselőit hívták ezúttal, illetve kiemelt helyet biztosítanak Kínának is.

A korábbi gyakorlattól eltérően Putyin ezúttal várhatóan nem áll ki a nemzetközi média elé sem, inkább csak az orosz sajtónak nyilatkozik. Peszkov ezt azzal magyarázta, hogy a nyugati újságírók tájékozottságát megkérdőjelezhetőnek tartják. A Sky News megjegyezte, hasonló indoklással tucatnyi brit újságírót tiltottak ki Oroszországból.