Franciaország elkötelezett a NATO keleti szárnyának védelmében

Franciaország elkötelezett a NATO keleti szárnyának védelmében

Amerikai katonák felsorakoznak Klaus Iohannis román elnök és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár látogatása alkalmából a Mihail Kogalniceanu katonai légi támaszponton, a Fekete-tenger partjánál fekvő Constancában 2022. február 11-én. (MTI/AP/Andreea Alexandru)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A francia katonák romániai jelenléte újabb bizonyítéka annak, hogy Franciaország elkötelezett a NATO keleti szárnyának védelmében – hangoztatta a francia védelmi miniszter Romániában vasárnap.

Előzőleg Florence Parly Klaus Johannis román államfővel és Nicolae Ciuca miniszterelnökkel együtt meglátogatta a Fekete-tenger partvidékén, a Mihail Kogalniceanu támaszponton állomásozó francia csapatokat.

Parly leszögezte: senki sem fenyegeti Oroszországot, de a NATO-nak meg kell mutatnia, hogy egysége megbonthatatlan, megvédi szövetségeseit.

Az első francia csapatok kedden érkeztek a Kogalniceanu támaszpontra, ahol már kétezer amerikai katona is állomásozik. A Romániában francia vezetéssel alakuló új NATO-harccsoportba Belgium, Lengyelország és Portugália is küld katonákat. (MTI)

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!