Franciaországban az idősek hamarosan csak a harmadik oltás után kaphatnak védettségi igazolást

Franciaországban az idősek hamarosan csak a harmadik oltás után kaphatnak védettségi igazolást

Emmanuel Macron francia elnök (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Emanuel Macron francia köztársasági elnök bejelentése szerint december közepétől a 65 éven felüli lakosok kizárólag a harmadik oltás felvétele után juthatnak védettségi igazolványhoz, írja a HVG. Franciaországban szeptember óta elérhető az emlékeztetőoltás e korosztályban.

A 65 év alattiak a jövő hónap elejétől juthatnak a harmadik oltáshoz. Franciaországban már most is számos helyen kötelező a védettségi igazolvány felmutatása. Ilyenek a nagyobb vendéglátó helyek, a vonatok és a távolsági buszok is. A hatévesnél idősebbeknek maszkot is kell viselniük.

Macron szerint, bár emelkednek az esetszámok, Franciaország eddig ellenőrzése alatt tudta tartani az újabb járványhullámot. Ez főként a magas átoltottságnak, illetve a következetes járványügyi intézkedéseknek köszönhet. Franciaországban a teljes lakosság átoltottsága 77 százalékos, a jogosultak közül pedig 90 százalék oltatta be magát eddig.