Furcsa helyen tart találkozót Putyin és Lukasenka

Furcsa helyen tart találkozót Putyin és Lukasenka

Vlagyimir Putyin orosz és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) tanácsának moszkvai ülésén 2014. december 23-án. (Fotó: MTI/EPA/Pool/Makszim Sipenkov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden találkozik Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnökkel, hogy megvitassák az ukrajnai helyzetet és a nyugati szankciókat – írja a The Guardian oroszországi és fehérorosz hírügynökségek jelentése alapján.

A fehérorosz diktátor kedd reggel már meg is érkezett a távol-keleti amuri régióba, hogy a Vosztocsnij űrrepülőtéren találkozzon Putyinnal – jelentette a Belta fehérorosz hírügynökség. 

Lukasenka korábban ragaszkodott ahhoz, hogy Fehéroroszországot be kell vonni az ukrajnai konfliktus megoldására irányuló tárgyalásokba, és azt is mondta, hogy Fehéroroszországot igazságtalanul titulálták „az agresszor cinkosának”. 

Az Európai Unió, az Egyesült Államok és más országok azonban Fehéroroszországot is bevonták az Oroszországgal szemben bevezetett átfogó szankciókba.