Futárnak állhatnak a bécsi tömegközlekedés utasai

Futárnak állhatnak a bécsi tömegközlekedés utasai

A fotón Julia Komarek, a Wiener Linien projektvezetője valamint Matthias Hayek, a Frauenhofer Austria projektvezetője látható. (Copyright: Wiener Linien/Topf)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb fázisába lépett a bécsi tömegközlekedési vállalat, a Wiener Linien ötlete, miszerint az utasokkal szállíttatná az interneten rendelt csomagokat – derül ki Bécs Város lapunknak eljuttatott sajtóközleményéből.

Tavaly rendhagyó ötlete támadt a bécsi tömegközlekedési vállalatnak: mivel egyre több terméket rendelnek az emberek interneten, az utasok akár futárkodhatnának is. Az elképzelés szerint munkába jövet-menet az utasok vinnének magukkal egy-egy csomagot, a küldeményt az indulási megállóban lévő csomagboxból vennék fel és az érkezési megállóban lévő boxba kézbesítenék.

A Wiener Linien és a Frauenhofer Austria kutatóintézet készített is egy megvalósíthatósági tanulmányt arról, hogy egyáltalán hajlandóak lennének-e futárkodni az utasok. Az online megkérdezésből kiderült, hogy szívesen lennének partnerek a csomagszállításban. A legtöbben reggel hat és kilenc, illetve délután öt és este nyolc óra között vállalnák a futárkodást, és nyolcvan százalékukat nem érdekli, hogy mit szállítanak. Az is kiderült, hogy a megkérdezettek háromnegyede elvárna valamiféle ellentételezést a szolgálataiért. Ha minden a tervek szerint halad, 2024 őszén kezdhetik meg az új csomagszállítási rendszer tesztelését.

Címkék: Bécs, futárok, csomag