Gyilkosságért körözött francia férfi próbált Ukrajnába jutni Záhonynál

Gyilkosságért körözött francia férfi próbált Ukrajnába jutni Záhonynál

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Emberölés miatt körözött francia férfi akart Ukrajnába menni, a magyar határon fogták el – tudatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

A 27 éves francia állampolgárságú férfi március 22-én 20 óra 5 perckor jelentkezett kilépésre a záhonyi közúti határátkelőhelyen. Az ellenőrzést végző rendőrök megállapították, hogy a férfi ellen körözés van érvényben, a francia hatóság emberölés elkövetése miatt adott ki ellene európai elfogatóparancsot. A záhonyi rendőrök a körözött férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és őrizetbe vették.

A külföldi férfi a rendőröknek azt nyilatkozta, hogy katonai múlttal rendelkezik, és harcolni utazott volna Ukrajnába. A rendőrök a férfi autójából három kést foglaltak le, emiatt közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel visszaélés szabálysértés elkövetése miatt eljárást kezdeményeztek vele szemben. A rendőrség a továbbiakban felveszi a kapcsolatot a körözést kibocsátó francia hatósággal.

Az AFP francia hírügynökség a közleményt megelőzően már arról írt, hogy Magyarországon vettek őrizetbe szerdára virradóra egy férfit Federico Martin Aramburu volt argentin rögbisztár meggyilkolásával kapcsolatban. A párizsi ügyészség megerősítette az értesülést. 

A Le Monde információi alapján a Telex azt írta, hogy a 42 éves Federico Martin Aramburu Párizs Saint-Germain negyedében, egy szórakozóhelyen vacsorázott a barátaival szombat este, amikor heves vitába keveredett egy társasággal, a kidobók választották szét őket. A Le Monde rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy miután távoztak a helyről, a társaság egy autóval tért vissza, több lövést is leadtak, amelyek eltalálták a volt rögbijátékost, aki a helyszínen meghalt. A francia lap a gyanúsítottak között megemlíti a francia szélsőjobboldali mozgalom, a GUD egyik tagját is, aki korábban katona volt.

A háború eseményeiről itt olvashat.