Hajnalban újabb rakétatámadás érte Kijevet

Hajnalban újabb rakétatámadás érte Kijevet

Háború Ukrajnában (Fotó: Defence of Ukraine/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester bejelentése szerint robbanások történtek Kijev belső Sevcsenkiszkij kerületében, amelyet orosz rakétatalálatok okoztak. „A mentőcsapatokat kiküldtük. Részletek később” – írta Klicsko a Telegramon. 

Olekszij Kuleba, a kijevi régió kormányzója szerint a légvédelem működésbe lépett. A brit nagykövet azt írta a Twitterre, hogy mindenki húzódjon távolabb az ablakoktól, mert robbanások hallatszanak. Illetve hogy ma korán kezdődtek a Kijev elleni orosz támadások.

A védelmi erők térképei azt mutatják, hogy a légvédelmi szirénák legalább húsz perccel a becsapódások előtt megszólaltak. Ennek ellentmond Isobel Koshiw, a Guardian kijevi tudósítójának tapasztalata, aki szerint helyi idő szerint 5:57-kor szólalt meg a sziréna, és az első robbanás már 6:08-kor bekövetkezett. Ő azt írta a Twitterre, hogy nem világos, hogy mit találtak el, de az egyik megjelent videón drón hangját lehet hallani.

 

Címkék: ukrajnai háború