Harkiv és Donyeck megyében foglaltak vissza területeket az ukránok

Harkiv és Donyeck megyében foglaltak vissza területeket az ukránok

Tönkretett orosz haditechnika (Fotó: Telegram/Борівська селищна рада)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harkiv és Donyeck megyében foglaltak vissza területeket az ukrán egységek – közölte Borova vezetése kedden a Telegramon. Az MTI szemlézte a beszámolót, amely szerint az Oszkil folyó partján szereztek vissza az orosz hadsereg által megszállt területeket. Piszki-Radkivszki ismét ukrán ellenőrzés alá került, a településen orosz haditechnikát semmisítettek meg.

Az ukrán vezérkar korábban azt közölte, hogy az orosz csapatok folyamatosan lövik az onnan nagyjából negyven kilométerre lévő Kupjanszk-Vuszlovijt. A város fontos vasúti csomópont az Oszkil bal partján.

Az orosz csapatok az Oszkil és Sziverszkij Donyec folyók mögé vonultak vissza. Az ukrán egységek közben Donyeck megyében is értek el eredményeket.

A szakadár régióban ugyanakkor kedd estig tartják meg a mások által el nem ismert népszavazásokat, Putyin pedig ezeket követően Oroszországhoz csatolná a területeket.