Három civil férfi megkínzott holtestét találták egy Bucsa melletti gödörben

Három civil férfi megkínzott holtestét találták egy Bucsa melletti gödörben

Tömegsírból kihantolt emberek nejlonzsákba helyezett holttestei a Kijev melletti Bucsában 2022. április 7-én (Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ukrán rendőrség bejelentette, három civil holttestére bukkantak a Kijevtől északra lévő bucsai körzetben. A kezüket megkötözték, és némelyiküknek betömték a száját is. A testükön számos lőtt sebet találtak, és úgy gondolják, hogy megkínozták őket.

Bucsa környékén az ukrán hatóságok szerint immár több mint ezer holtestet találtak, amelyek a vádak szerint az oroszok szisztematikus kegyetlenkedését és mészárlásait bizonyítják. Az oroszok tagadják a vádakat.

A kijevi rendőrfőnök egy videóban arról beszél, hogy a most megtalált három személy végtagjait ért számos lövési seb arra utal, hogy ezeket a lövéseket kínzásképpen adták le rájuk. Végül mindegyik férfit a fülén keresztül végezték ki. Civil ruhában voltak, de egyelőre nem tudták őket azonosítani, mert az arcuk teljesen szétroncsolódott.

A holttesteket sekély sírokban találták egy Mirotszke falu melletti erdőben, a korábbi orosz állások közelében. Az ukrán főügyész, Irina Venediktova szerint már több mint 8000 háborús bűneset gyanúját regisztrálták, közöttük civilek megölését és lebombázását, kínzást és szexuális bűncselekményeket.

Címkék: ukrajnai háború