Három nap után találtak meg egy autóval együtt elrabolt babát Indianában

Három nap után találtak meg egy autóval együtt elrabolt babát Indianában

Kason Thomass a megtalálása után egy rendőr kezében (Fotó: INDIANAPOLIS METROPOLITAN POLICE DEPARTMENT)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy héttel ezelőtt (december 19-én) egy indianapolis nő elhajtott egy csomagátvevő ponthoz, hogy hozzájusson a rendeléséhez. Amikor kiszállt a kocsiból, az autóban hagyta ötéves ikreit. A motort sem állította le, a kulcsokat is a kocsiban hagyta, és az ajtók is nyitva maradtak.

Amikor a csomagot átvéve visszatért a kocsihoz, annak csak hűlt helyét találta. Nemcsak az autót lopták el, de benne a két ikerbabát is. Egyiküket, Kyairt megtalálták másnap (december 20-án) reggel a daytoni reptér közelében az utcán sértetlenül. De ikertestvére, Kason továbbra sem volt meg. Így telt el három nap.

Időközben két civil, Shyann Delmar és Mecka Curry unokatestvérek felismerték a emberrablással és autólopással gyanúsított nőt, és erről értesítették a rendőrséget. A bejelentésük nyomán december 22-én le is tartóztatták a 24 éves Nalah Jacksont, viszont az eltűnt baba és a kocsi továbbra sem volt meg, mert a gyanúsított nem beszélt. 

Delmar és Curry nyomozni kezdett a baba után, Jackson elfogásának helyszínétől visszakövették a buszjáratokat, és visszafelé haladva néhány óra múlva egyszer csak rátaláltak egy Papa John pizzázó parkolójában a lopott kocsira, benne az elrabolt babára. Ez az emberrablás helyszínétől 280 kilométerre volt.

A babának a körülményekhez képest nem esett bántódása, amikor rátaláltak, ébren volt. A két nő gyorsan értesítette a közelben ebédelő rendőröket, akik ugyancsak a babát keresték, és nagyon el voltak keseredve, mert azt hitték, hogy három nap múltán már nem lehet életben. A család szerint valóságos karácsonyi csoda történt.