Háromszáz turista rekedt a Machu Picchun a perui tiltakozások miatt

Háromszáz turista rekedt a Machu Picchun a perui tiltakozások miatt

Machu Picchu látképe madártávlatból (Fotó: Pedro Szekely/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyjából háromszáz turistának kellett az ősi romváros Machu Picchu területén maradnia, mert Peruban szükségállapotot vezettek be a köztársasági elnök leváltása miatt. Pedro Castillót a törvényhozás leváltotta, majd letartóztatták december elején, miután bejelentette, hogy fel akarja oszlatni a kongresszust.

A hívei a letartóztatásának hírére heves tiltakozásokba kezdtek, amelyek mostanra odáig fajultak, hogy számos ország Peru elkerülésére szólította fel az állampolgárait. 

A fent ragadt turisták között vannak belföldiek, dél-amerikaiak, egyesült államokbeliek és európaiak is. Most helikoptereket próbálnak kérni a kormánytól, amelyekkel evakuálhatják a turistákat. Egyébként kizárólag vonattal lehet megközelíteni a várost, de a szükségállapot miatt felfüggesztették a vonatközlekedést.

Machu Picchu faluban, amely kizárólag a turizmusból él, már egyébként is élelmiszerhiány alakult ki, és a háromszáz turista miatt ez a helyzet tovább súlyosbodhat.

 

Címkék: Machu Picchu