Hatalmas lánggal ég egy hőerőmű Moszkva mellett

Hatalmas lánggal ég egy hőerőmű Moszkva mellett

Robbanás történt a Mitiscsiben álló erőműben, legalább 11 ember megsérült.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelentések szerint legalább 11 ember sérült meg a balesetben, a tűzoltóknak sikerült megfékezni a tüzet.

Hatalmas tűz ütött ki egy Moszkva melletti hőerőműben csütörtökön – jelentették orosz hírügynökségek.

A Mitiscsiben álló hőerőmű magasnyomású gázterminálja feltehetően egy robbanás következtében kigyulladt, és sokáig fennállt annak a veszélye, hogy a lángok átcsapnak más létesítményekre és épületekre, így egy kollégiumra is. A tűzoltóknak azonban végül sikerült megakadályozniuk a tűz terjedését a lakóterületek felé.

A TASZSZ információi szerint a balesetben legkevesebb 11 ember sérült meg, legtöbbjük a gázterminál melletti gépkocsijavító műhelyben dolgoztak. Mindenkit a helyszínen elláttak, senkit sem kellett kórházba szállítani.

A hírportálokon bemutatott felvételeken mintegy ötven méter magas lángoszlop magasodik az üzem felett, és sűrű fekete fűst gomolyog körülötte. Az Interfax úgy értesült, hogy a gázterminál területén lévő, kenőzsírt tartalmazó tartály ég 800 négyzetméteres területen.

Több mint 150 tűzoltó igyekszik megfékezni a lángokat, a hatóságok két helikoptert is a helyszínre irányítottak. A Mitiscsi közelében lévő Szevernaja hőerőmű közel 1060 megawattos, és többnyire földgáz elégetésével termel áramot. Egyébként ez a régió legmodernebb erőműve, a 2000-es években két új blokkal is bővült.

Moszkva külvárosában hatalmas dugók alakultak ki, ugyanis több fő közlekedési útvonalat, és egy autópályát is le kelletett zárni.