HIRDETÉS
(Fotó: Tom Blackout/Unsplash)

Szabadulhat az egyik székelyföldi fiatal, akit terrorizmus miatt ítéltek el

A brassói bíróság döntése nem jogerős Szőcs Zoltán ügyében, akit terrorizmus vádja miatt ítéltek ötéves börtönbüntetésre.

Hosszú Katinka lesz a nemzeti régiókért indított aláírásgyűjtés reklámarca

A siker érdekében most angol nyelvű kampányt is indítottak.

Még egymillió aláírás a reális cél

Azt tudom felelősen megígérni, hogy november 7-ig újabb egymillió aláírást gyűjtünk össze a Székely Nemzeti Tanács európai uniós polgári kezdeményezésének sikere érdekében – jelentette ki lapunknak Pesty László, az Irdala.hu kampánycsapatának vezetője.
Berényi József, az MKP akkori elnöke egy járókelővel beszélget, jobbra Forró Krisztián megyei képvielő Dunaszerdahelyen, ahol a párt a migránsok betelepítési kvótája ellen gyűjt aláírásokat 2015. november 9-én (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Forró Krisztián lett a felvidéki Magyar Közösség Pártjának új elnöke

A politikus a 197 szavazatból 114-et kapott.
Résztvevők székely zászlót feszítenek ki az erdélyi székely szabadság napjának budapesti szimpátiarendezvényén a Hősök terén 2020. március 10-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Nemzeti régiók: már egyenesen ötmillió aláírásra hajtanak

Szombattól folytatódik az aláírásgyűjtés a regionális őshonos kisebbségek megtartásáért – adta hírül az Írdalá.hu csapata.
Tánczos Barna (Fotó: Tánczos Barna Facebook-oldala)

Koronavírusos egy romániai magyar szenátor

Tánczos Barna RMDSZ-es politikust először kétoldali tüdőgyulladással diagnosztizálták.
Résztvevők székely zászlót feszítenek ki az erdélyi székely szabadság napjának budapesti szimpátiarendezvényén a Hősök terén 2020. március 10-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Újabb lépéssel került közelebb a folytatáshoz a székelyek ügye

Hamarosan jogilag is tiszta helyzet jöhet létre az EU-ban a járvány miatt elakadt polgári kezdeményezések sorsát illetően. Kérdés, mikor kezdi újra az aláírásgyűjtést a Székely Nemzeti Tanács.
Békás-szoros (Fotó: MTI/Varga György)

Elvette Gyergyószentmiklóstól a Békás-szorost a román bíróság

A hagyományosan Székelyföldhöz tartozó Békás-szoros, és a körülötte fekvő 700 hektáros terület hovatartozása dőlt most el.
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján a VMSZ központi megemlékezésén a szabadkai Népszínház Jadrán Színpadán 2019. október 23-án (Fotó: MTI/Molnár Edvárd)

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint történelmi eredményt értek el a szerbiai választásokon

A becslések szerint mintegy 70 ezer szavazatot adtak le a pártra. A rendelkezésre álló adatok alapján annyi képviselőjük lesz a szerb köztársasági parlamentben, amennyi az utóbbi 27 évben nem volt.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Legolvasottabb