HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szlovéniában is bevásárol a magyar állam, 9 millió euróért vettek egy fürdőt

Szerző: | 2020. február 15., 22:26 | Határon túl

A lendvai Hotel Lipa (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Egy turisztikai létesítményt, azaz egy fürdőt vett meg a magyar állam Lendván, amiért 9 millió eurót (3,5 milliárd forint) fizettek a szlovén félnek – írja az Ugytudjuk.hu. A szombathelyi hírportál szerint az üzletről a muravidéki városban egyeztetett Zdravko Pocivalsek szakminiszter kollégájával, Palkovics László miniszterrel.

Az ügyről még tavaly írt a magyar nyelvű Népújság, amely szerint másfél éves tárgyalások után egy magyar állami cég megveszi a veszteséges Lendvai Terme turisztikai komplexumot. Az ügylet a miskolci Comitatus Energia Beruházási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. és a lendvai Sava Turizem Társaság között jött létre, ám a részletek nem ismertek.

Néhány szlovén lap szerint több szlovéniai pártnak nem tetszett a tervezett üzlet, „magyar expanzióról” beszéltek. Ennek ellenére a szlovén cég leányvállalatot alapított a termálvíz-kitermelés koncessziós jogának átvitele érdekében.


HIRDETÉS

– Így már termőre fordultak a tárgyalások, bár rejtett hibák is kiderültek. Az energetika szanálás költségét például 2,4 millió euróra becsülték, ez elvileg csökkenthette volna a már akkor 9 millió euróra taksált vételárat – írja az Ugytudjuk.hu. Információk szerint a magyar fél megígérte, hogy a dolgozók többségét megtartja és az addig veszteséges létesítményt turisztikai célokra hasznosítva felfuttatja.

Egyre több magyar megy Szlovéniába | Magyar Hang

Zöld, aktív, egészséges – ezekkel a szavakkal hirdetik alig kétmilliós szomszédunkat.

A Népújság egyébként kilenc napja már tényként közölte a magyar bevásárlást. Ezek szerint a miskolci állami cég tulajdonába került a komplexum; az újonnan megalakult Lendvai Terme Kft. vagyona magában foglalja a Lipa szállodát, a szabadtéri medencéket, a kempinget, a Lipov gaj apartmanfalut és egy telket. „Mindezek tőszomszédságában a labdarúgó akadémia sportobjektumai épülnek fel a tervek szerint” – emeli ki a lap.

A tulajdonosváltás után a létesítményt továbbra is a szlovén Sava Turizem Rt igazgatja, ám az addigi igazgatót, Sredensek Helenát leváltották, helyére Magyarországról Molnár Péter került. A távozó igazgató a Lipa szálloda vezetőjeként folytathatja. „Az elmúlt időszakban a magyar állam több száz millió forintért vásárolt ingatlant a kisvárosban, valamint hozzájárult több ingatlan felújításához is” – jegyzik meg.

Horvátországban terjeszkedik a Fidesz-média | Magyar Hang

Orbán médiapolipja megszerzi a Z1-et – írja az egyik horvát lap.

Címkék: bevásárlás, fürdő, Lendva, magyar állam, Szlovénia, vásárlás


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest