„Megmérgezünk, akár a patkányokat” – Fenyegető levelet kaptak a kárpátaljai magyarok

„Megmérgezünk, akár a patkányokat” – Fenyegető levelet kaptak a kárpátaljai magyarok

A fenyegetőlevél, amit a Kárpátalja.ma szerkesztősége kapott (Forrás: Kárpátalja.ma)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fenyegetőlevelet kapott a Kárpátalja.ma szerkesztősége – számolt be róla a portál. A feladók azt üzenték nekik, egy hetük van rá, hogy elhagyják az „ukrán földet”, máskülönben megmérgezik őket, „mint a patkányokat.” Hozzátették: „A túszaink vagytok. Az »első fecske« hét nap múlva érkezik. Várjátok.”

A szerkesztőség szerint legutóbb augusztusban érkezett két hasonló tartalmú, fenyegető üzenet, amik miatt feljelentést is tettek. Fejlemény viszont azóta sincs az ügyben.

A mostani fenyegetés címzettjei között nemcsak a lap munkatársai szerepelnek, de Magyarország ungvári és beregszászi konzulátusa, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség, a Szürtei Kistérség és több más sajtóorgánum is. A Kárpátalja.ma szerint ez is jól mutatja, hogy a kárpátaljai magyarság elleni megfélemlítő akció folytatásáról van szó.

Az utóbbi hetekben sűrűsödtek a gondok a kárpátaljai magyarok körül. Múlt héten szélsőjobboldali szervezet nevében fenyegették meg halálosan a nemzeti kisebbséget egy Beregszászban felvett videóüzenetben, november 30-án pedig fegyveresek foglaltak el több kárpátaljai magyar intézményt.

A kárpátaljai helyzetről a friss Magyar Hangban olvashatnak bővebben!