Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

„Nem akarnék meghalni még” – dokumentumfilm mutatja be a koronavírus elleni kórházi harcot

Szerző: | 2021. február 24., 21:38 | Határon túl

Harc a járvány ellen Dunaszerdahelyen (Fotó: Paraméter / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2021 februárjában az egymillió főre jutó COVID-haláleseteket tekintve Szlovákia világelsővé vált. A koronavírus-járvány súlyos helyzetbe sodorta a Dunaszerdahelyi járást, amely a január-februári időszak legfertőzöttebb régiója lett – ezekkel a sorokkal vezette fel kórházi dokumentumfilmjét a határon túli Paraméter.sk hírportálja.

HIRDETÉS - AIP

Mint írják, az ottani kórházban 2020 októberétől 2021 február közepéig 757 COVID-beteg fordult meg, és minden harmadik páciens meghalt. 

Arra is felhívták a figyelmet, a riportfilm a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat tartalmaz. Felvételeik a dunaszerdahelyi kórház – illetve a filmben arccal és hanggal megjelenő személyek – engedélyével 2021 februárjában készültek.

A Magyar Hang még tavaly decemberben forgatott koronavírusos betegeket ápoló kórházban, ám ehhez Székelyudvarhelyig kellett mennünk. Riportunk itt nézhető meg.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Dunaszerdahely, koronavírus


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest