Romániában beengednek egy hozzátartozót a Covid-kórházba

Romániában beengednek egy hozzátartozót a Covid-kórházba

Lélegeztetett beteg a Székelyudvarhelyi Városi Kórházban (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlad Voiculescu román egészségügyi miniszter péntek este a Facebook-oldalán jelentette be, hogy rövidesen – miután megjelenik az ottani hivatalos közlönyben is – új szabályozás lép életbe a romániai kórházakban.

A miniszteri rendelet értelmében a súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeket a kórházban meglátogathatja egy hozzátartozójuk, és, amennyiben ezt igénylik, egy pap is.

A látogatóknak természetesen be kell tartaniuk a szigorú biztonsági előírásokat és nem mehetnek be bármikor, csak amikor azt a beteg kezelőorvosa javasolja.

A miniszter a posztjában arról is ír: kevesebb mint négy hónapja mindkét nagyapját elveszítette, egyiküket koronavírus-fertőzés következtében. Tudja, hogy a gyász még nehezebb azoknak, akik el sem tudnak búcsúzni szeretteiktől, ezért – bár nem élünk normális időket – megpróbálják emberibbé tenni a dolgokat.