Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Már a szlovákok is orosz diplomatákat utasítanak ki

Szerző: | 2021. április 22., 19:26 | Határon túl, Külföld

Zuzana Caputova szlovák államfő (j) átadja a kinevezési okmányt Ivan Korcok új szlovák külügyminiszternek a pozsonyi elnöki palotában tartott ünnepségen 2021. április 1-jén. A szlovák kormánykoalícióban néhány héttel korábban válság alakult ki az egyes pártoknak a koronavírus-járvány kezelésről alkotott részben különböző elképzelései miatt. MTI/EPA/TASR pool/Martin Baumann

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hét napon belül be kell fejeznie tevékenységét három, Szlovákiában szolgálatot teljesítő orosz diplomatának, és el kell hagyniuk az országot – jelentette be Eduard Heger szlovák miniszterelnök Pozsonyban tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.

HIRDETÉS - AIP

A sajtótájékoztatón részt vett Ivan Korcok külügyminiszter és Jaroslav Nad védelmi miniszter is. A kormányfő a lépést a „geopolitikai helyzettel” és a „csehországi történésekkel” indokolta.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

„A geopolitikai térségünkben fennálló helyzetre és az aktuális csehországi történésekre (…) való tekintettel, továbbá a szövetséges országok szolgálataival együttműködő hírszerzői forrásaink információinak alapos kiértékelése után szeretném bejelenteni, hogy hét napon belül három, Szlovákiában szolgálatot teljesítő orosz diplomatának be kell fejeznie tevékenységét, és el kell hagynia az országot” – szögezte le Eduard Heger közleményében, amelyet a szlovák kormányhivatal az MTI-nek is eljuttatott.

A miniszterelnök egyúttal ismételten szolidaritását fejezte ki Csehországgal, melyet teljes támogatásáról biztosított.

A közlemény szerint hangsúlyozta: a szlovák kormány prioritása, hogy garantálják az ország és lakosai védelmét. Hozzáfűzte: ehhez hozzátartozik a biztonsági kockázatok kiértékelése is annak érdekében, hogy a Szlovákiában működő diplomáciai missziók a szlovák törvényekkel és a nemzetközi megállapodásokkal összhangban tevékenykedjenek.

A közleményben a miniszterelnök megerősítette, hogy Szlovákia érdekelt az Oroszországgal fenntartott kapcsolatok építésében, oly módon, hogy azok alapja a kölcsönös tisztelet legyen.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Eduard Heger, Ivan Korcok, orosz diplomaták, Szlovákia


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest