Hazugságvizsgálóra kötné magát a szerb elnök

Hazugságvizsgálóra kötné magát a szerb elnök

Aleksandar Vucic szerb elnök sajtóértekezletet tart belgrádi hivatalában 2020. március 4-én (Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hazugságvizsgálatnak is hajlandó alávetni magát Aleksandar Vucic, hogy ezzel bizonyítsa, nincs köze szervezett bűnözői csoportokhoz. A nyilatkozatról az MTI számolt be. A szerb államfő keddi, belgrádi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy ő és Aleksandar Vulin belügyminiszter is kész vallomást tenni. Szerinte elképesztő, hogy van egy Montenegróból származó bűnbanda, aminek tetteit mindenki ismeri, mégis napok óta azt találgatják, hogy vezető politikusoknak volt-e közük hozzájuk. Emiatt eljárást indítanak maguk ellen, szavai szerint azért, hogy kiderüljön az igazság.

A Vucic által vezetett Szerb Haladó Párt egyik alelnöke, Milos Vucevic nem sokkal korábban tett feljelentést a köztársasági elnök és a belügyminiszter ellen, hogy így „bizonyítást nyerjen, igazak-e a média állításai, amelyek szerint a két politikus kapcsolatba hozható az egyik ismert bűnöző, Veljko Belivuk klánjával”.

A belgrádi rendőrség február 4-én tizenhét embert fogott el, őket szervezett bűnözéssel, gyilkossággal, rablással, zsarolással és drogkereskedelemmel vádolják. A gyanú szerint továbbá merényletet terveztek az elnök ellen.

A bűnözők a Partizan futballklub szurkolói csapatát használták fedőszervként. Velja Belivuk vezető a feltételezések szerint a Crvena Zvezda futballcsapat egyik tagját, valamint a Pink Panter bűnbanda korábbi vezetőjét, Milan Ljepoját is meggyilkolta. Belivuk azt állította, kapcsolatban állt az ország vezetésével, és konkrétan az elnöktől is kapott utasításokat, például, hogy állítsa le a lelátókon az elnökkel szembeni rigmusokat. De szerinte azt is kérte tőle Vucic, hogy lépjen közbe a kormányellenes tüntetéseken.

(MTI)

Fizessen elő a Magyar Hangra!

„Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi” – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom