Egy-két nap, és már nem lesz kötelező a negatív Covid-teszt az USA-ba utazó külföldieknek

Egy-két nap, és már nem lesz kötelező a negatív Covid-teszt az USA-ba utazó külföldieknek

A San Franciscó-i Nemzetközi Repülőtér tavasszal (Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Államok kormánya – egészen mostanáig – kötelező koronavírus-tesztet írt elő az USA-ba utazó külföldiek számára, függetlenül az oltottságuktól. Többször is kérte az utazási ágazat a Biden-kormányzatot, hogy enyhítsen a szigorú beutazási szabályokon. Azzal érveltek, hogy az utazási ágazatot aránytalanul nagy kár éri emiatt a követelmény miatt.

– Más országok, amelyekkel közvetlenül versenyzünk a globális utazókért, eltörölték az indulás előtti tesztelést, és újra megnyitották idegenforgalmi lehetőségeiket, ami komoly versenyhátrányba sodorta az Egyesült Államokat –  idézi a CNN Roger Dow, a US Travel Association munkatársának szavait.

Mindezek ellenére Bidenék indokoltnak látták a kötelező Covid-tesztet. Mint hozzátették, a szabályozás módosítása kizárólag egészségügyi és orvosszakértői vélemény alapján történhet meg.

Mostanra megtört a jég, a Fehér Ház pénteken bejelentette, hogy az amerikai járványügyi központ (CDC) június 12-e éjfél után eltörli az indulás előtt negatív Covid-teszt kötelezőségét. A CDC kilencven nap múlva vizsgálja felül a döntését.