Hiába az oltási igazolvány, az olasz nyaraláshoz negatív teszt és regisztráció kell

Hiába az oltási igazolvány, az olasz nyaraláshoz negatív teszt és regisztráció kell

Tengerparti látkép a dél-olaszországi Polignano a Mare településen. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Olaszországba való beutazáshoz negatív eredményű molekuláris (PCR) vagy antigén gyorsteszt szükséges a magyar állampolgárok számára, valamint regisztrálniuk kell magukat – írja az MTI a római konzulátus tájékoztatására hivatkozva. 

A tesztelés minden beutazónak kötelező kétéves kortól, attól függetlenül, hogy részesült-e már oltásban vagy sem. A tesztelés alól nem kapnak felmentést a két dózissal átoltott emberek sem. 

A tesztet az Olaszországba való belépés előtti 48 órában kell elvégezni. A tesztelési igazolás Magyarországon magyar és angol nyelven készül, ezt az olasz hatóságok elfogadják. 

A római konzuli szolgálat hangsúlyozta, hogy  hivatalosan visszaigazolt tesztelési eredményt kérnek az olaszok, az önállóan végzett „házi tesztelés” eredményét nem fogadják el. 

Hozzátették, hogy a magyar állampolgároknak regisztrálni is kell azon az EU-s formanyomtatványon, amelyhez a konzuli szolgálat honlapján kapnak belépést. Család esetén elegendő egyetlen felnőtt családtag regisztrációja.