Hiába szabadulna tőle Orbán, von der Leyen bizalma teljes Jourovában

Hiába szabadulna tőle Orbán, von der Leyen bizalma teljes Jourovában

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszédet mond az Európai Unió helyzetéről az Európai Parlament plenáris ülésén 2020. szeptember 16-án (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének teljes a bizalma Vera Jourová értékekért és átláthatóságért felelős alelnökben – közölte Dana Spinant, az uniós bizottság szóvivője kedden a brüsszeli testület szokásos déli sajtótájékoztatóján.

A szóvivő megerősítette, hogy Ursula von der Leyen megkapta Orbán Viktor miniszterelnök levelét, amelyben lemondásra szólította fel a cseh uniós biztost, Vera Jourovát. Hozzátette az uniós bizottság elnöke válaszolni fog a levélre.

Elmondta azt is, hogy a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos bizottsági aggályok jól ismertek, amellyel a szerdán bemutatni tervezett, jogállamiságról szóló jelentés fog részletesen foglalkozni. A jelentés valamennyi uniós tagállam jogállamisági helyzetét elemzi majd – tette hozzá.

Mint a Magyar Hang beszámolt róla, Orbán Viktor azt követően kérte Jourová leváltását, hogy ő „beteg demokráciának” nevezte Magyarországot.