Szerdán lezárhatja határait Oroszország a hadköteles korú férfiak előtt

Szerdán lezárhatja határait Oroszország a hadköteles korú férfiak előtt

Férfiak érkeznek egy krasznodari toborzó központba 2022. szeptember 25-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én részleges mozgósítást rendelt el, valamint négy orosz ellenőrzés alatt álló ukrajnai régióban népszavazás megtartását kezdeményezte az Oroszországhoz történő csatlakozásról.
MTI/AP

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz hatóságok azt tervezik, hogy lezárják a határokat a hadköteles férfiak előtt – értesült orosz kormányközeli forrásoktól a Meduza, független orosz hírportál. A lap informátorai szerint erre az ukrán területeken megtartott, a Kreml által népszavazásnak nevezett esemény lezárultával kerül majd sor, valószínűleg szerdán.

Ezt követően csak azok a hadköteles korú férfiak hagyhatják el Oroszországot, akik erre engedélyt kapnak a sorozást végző hivataltól.

 

Az egyik forrás azt nyilatkozta a Meduzának, hogy Oroszország 1,2 millió ember behívását tervezi a mozgósítás részeként. A Kreml azonban jóval kisebb számról beszél.