Holtan találták a szöuli főpolgármestert

Holtan találták a szöuli főpolgármestert

2014. június 5-én a dél-koreai fővárosban készített kép Pak Von Szun szöuli polgármesterről. A rendőrség 2020. július 9-i közleménye szerint a szöuli polgármester eltűnt és megkezdődött a keresése. MTI/AP/Ri Dzsin Man

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Holtan találták Pak Von Szunt, Szöul polgármesterét egy erdős részen, hét órával azután, hogy jelentették eltűnését, jelentette a CNN amerikai hírtelevízió.

A híradások szerint utolsó napján bement a főpolgármesteri hivatalba, átöltözött feketébe, lemondta minden programját azzal, hogy rosszul van, és „utolsó szavaiként” is értelmezhető hívásban elköszönt lányától, majd a várost körülvevő zöldövezetbe távozott. A telefonját kikapcsolta, elérhetetlenné vált, ekkor értesítette lánya a hatóságokat. A hívás után tíz perccel már hatszáz rendőr kereste az eltűnt főpolgármestert.

Pak Von Szun 2011 óta irányította a dél-koreai fővárost, és a hagyományok szerint a város főpolgármestere a következő elnökválasztás nagy esélyese szokott lenni. Eugenia S. Lee, Kvángdzsuban élő újságírónő szerint nagyon jó főpolgármester volt, és nem kívánt ennél több lenni, bár a The Guardian angol újság szerint az AFT hírügynökség kérdésére nem cáfolta, hogy a 2022-es elnökválasztáson lenne-e jelölt.

Pak Von Szun ellen szerdán szexuális zaklatás címén emelt vádat egy korábbi városházi alkalmazott.

FRISSÍTÉS:

Eugenia S. Lee arról tájékoztatta lapunkat, hogy az eltűnt főpolgármestert összesen 1770 ember kereste, továbbá kilenc keresőkutya és négy drón is. A holttest megtalálása után tartott sajtótájékoztatón elmondták, hogy a holttest felismerhető, és kegyeleti okokból nem fognak boncolást végezni, ha nem feltétlenül szükséges. Ezt majd a halottkém dönti el. Ha kizárható az idegenkezűség, azonnal megkezdődik a három napig tartó ravatalozás. Hírek szerint egész Dél-Koreát megdöbbentette a városvezető hirtelen halála.